Praktijk BINT

Westersingel 26

8913 CL Leeuwarden

info@praktijkbint.nl

Net als de rest van Nederland neemt Praktijk Bint maatregelen om verspreiding van het Coronavirus te voorkomen. We sluiten de praktijk per 16 maart en annuleren alle externe afspraken en overleggen. Met clienten en betrokkenen worden individuele afspraken gemaakt over de frequentie en vorm van contact. We volgen de adviezen van het RIVM en zullen per week bekijken of we dit beleid aan kunnen passen (update 15-03-2020)

 

We zijn op de dinsdag van 9.00-11.00 uur bereikbaar op telefoonnummer

058-8436513.  U kunt ons ook mailen voor het maken van een belafspraak: info@praktijkbint.nl  

We nemen zo snel mogelijk contact met u op. 

 

Website gemaakt door Wisemice.nl

Team

Het team van BINT

Frouke Rullmann

Mijn naam is Frouke Rullmann en ik werk als orthopedagoog bij Praktijk BINT. Orthopedagogiek betekent letterlijk ‘kinderleiding’ Als orthopedagoog help ik kinderen en jongeren die zijn vastgelopen weer leiding te nemen over hun leven. Daarbij help ik ouders om het leven van hun kinderen weer te kunnen leiden.

 

Vragen die vaak bij mij terecht komen zijn waardoor een kind of jongere zoveel last heeft van boze, neerslachtige of angstige gevoelens. Hoewel ik altijd stilsta bij hoe de klachten zijn ontstaan, richt ik mij tijdens de behandeling voornamelijk op het ontwikkelen van persoonlijke veerkracht en niet zozeer op het wegnemen van klachten. Mijn visie is dat niemand zonder psychische klachten door het leven gaat. Ik vind het zinvoller om naar de relatie met die klachten te kijken, dan naar de klacht zelf. Ik maak hierbij gebruik van de gedragstherapie Acceptence- and Commitment Therapie (ACT). Tevens ben ik opgeleid in Fase- en Basistherapie (bij hechtingsproblemen) en Runningtherapie

Ik kijk altijd kritisch naar het behandelproces en werk daarbij graag samen met collega’s die opgeleid zijn in schoolbegeleiding, systemisch werk, traumagerichte behandelingen, lichaamswerk en de (natuur)geneeskunde.

 

Naast het therapiewerk zet ik mij sinds 2019 in om een vak als ‘mens zijn’ te implementeren in het onderwijs. Voor meer veerkracht en minder stigmatisering.

Ik studeerde orthopedagogiek en onderwijskunde. Voor het ontstaan van Praktijk BINT heb ik eerst zes jaar in het (speciaal) basis- en voortgezet onderwijs gewerkt als gedragsdeskundige. Daarna vier jaar als orthopedagoog bij een kinderpsychologenpraktijk. Tijdens mijn studententijd heb ik bij Humanitas leiding gegeven bij vakantiekampen voor één-ouder gezinnen.

frouke@praktijkbint.nl