Team

Het team van BINT

Frouke Rullmann

Mijn naam is Frouke Rullmann en ik werk als orthopedagoog bij Praktijk BINT. Orthopedagogiek betekent letterlijk ‘kinderleiding’ Als orthopedagoog help ik kinderen en jongeren die zijn vastgelopen weer leiding te nemen over hun leven. Daarbij help ik ouders om het leven van hun kinderen weer te kunnen leiden.

 

Vragen die vaak bij mij terecht komen zijn waardoor een kind of jongere zoveel last heeft van boze, neerslachtige of angstige gevoelens. Hoewel ik altijd stilsta bij hoe de klachten zijn ontstaan, richt ik mij tijdens de behandeling voornamelijk op het ontwikkelen van persoonlijke veerkracht en niet zozeer op het wegnemen van klachten. Mijn visie is dat niemand zonder psychische klachten door het leven gaat. Ik vind het zinvoller om naar de relatie met die klachten te kijken, dan naar de klacht zelf. Ik maak hierbij gebruik van de gedragstherapie Acceptence- and Commitment Therapie (ACT). Tevens ben ik opgeleid in Fase- en Basistherapie (bij hechtingsproblemen) en Runningtherapie

Ik kijk altijd kritisch naar het behandelproces en werk daarbij graag samen met collega’s die opgeleid zijn in schoolbegeleiding, systemisch werk, traumagerichte behandelingen, lichaamswerk en de (natuur)geneeskunde.

 

Naast het therapiewerk zet ik mij sinds 2019 in om een vak als ‘mens zijn’ te implementeren in het onderwijs. Voor meer veerkracht en minder stigmatisering.

Ik studeerde orthopedagogiek en onderwijskunde. Voor het ontstaan van Praktijk BINT heb ik eerst zes jaar in het (speciaal) basis- en voortgezet onderwijs gewerkt als gedragsdeskundige. Daarna vier jaar als orthopedagoog bij een kinderpsychologenpraktijk. Tijdens mijn studententijd heb ik bij Humanitas leiding gegeven bij vakantiekampen voor één-ouder gezinnen.

frouke@praktijkbint.nl

Praktijk BINT

Westersingel 26

8913 CL Leeuwarden

info@praktijkbint.nl

Vanaf 11 mei 2020 gaan de kinderen in de basisschoolleeftijd weer naar school. Praktijk BINT is stapsgewijs gestart, in overleg met kinderen en hun ouders, met de face to face afspraken op de praktijk voor deze leeftijdsgroep.  Met kinderen en jongeren die ouder zijn dan 12 jaar blijven we bij voorkeur vooral (beeld)bellen, appen en mailen. Vanaf 2 juni 2020 starten we de face to face afspraken weer op als dat de voorkeur heeft en in het belang is van de behandeling. Ieder van ons maakt samen met de cliënt de afweging. We hanteren extra hygiëne-maatregelen en de anderhalve meter afstand. Ook kunnen we gebruik maken van plexiglas schermen. Nu de richtlijnen zijn verruimd starten we stapsgewijs de afspraken met gezinnen op de praktijk weer op. We maken steeds afwegingen met de gezinnen hoe dit zo passend en veilig mogelijk kan.

Update 1 juni 2020

Website gemaakt door Wisemice.nl