top of page

Voor professionals en verwijzers

Voor professionals en verwijzers

Wij bieden psychologische hulp voor kinderen, jongeren en ambulante systeemgerichte hulp voor gezinnen.

 

We behandelen en begeleiden kinderen en jongeren met o.a. autisme, ADHD, angst- en stemmingsklachten, trauma en hechtingsproblemen. Maar evenzogoed bieden we hulp bij wat ‘lichtere’ klachten.

 

Bij kinderen en jongeren maken we gebruik van middelen uit de cognitieve gedragstherapie, systeemtherapie, speltherapie, EMDR en (lichaamsgerichte) psychotherapie. Tevens verrichten we psychologisch onderzoek.

 

Daarnaast  bieden we meerdere vormen van ouder- en gezinsbegeleiding (systeem- en oplossingsgericht). We werken op maat. De vorm en frequentie passen we aan bij wat nodig is en het beste past. Dat doen we vanuit de praktijk aan de Westersingel en bij ouders thuis (ambulante thuisbegeleiding).

 

Bij  aanbod voor ouders staan voorbeelden van hulpvragen. Het is een selectie van de vragen die binnenkomen. Benader ons gerust als je andere vragen hebt.

Contra-indicaties voor passende hulp bij Praktijk BINT zijn: ernstige psychiatrische problematiek, ernstige verslaving of een meervoudige beperking. Een casus kan altijd worden voorgelegd, het team van Praktijk BINT kijkt dan zorgvuldig naar de mogelijkheden.

Artsen kunnen naar ons verwijzen door de verwijsbrief te sturen naar info@praktijkbint.nl. We maken geen gebruik van het platform Zorgdomein. Cliënten kunnen ook zelf de verwijsbrief aanleveren via het aanmeldformulier.

bottom of page