Voor professionals en verwijzers

Voor professionals en verwijzers

Wij bieden psychologische hulp voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen en ambulante systeemgerichte hulp voor gezinnen. 

We behandelen en begeleiden kinderen en jongeren met o.a. autisme, ADHD, angst- en stemmingsklachten, trauma en hechtingsproblemen. Maar evenzogoed bieden we hulp bij wat ‘lichtere’ klachten. 

 

Bij kinderen en jongeren maken we gebruik van middelen uit de cognitieve gedragstherapie, systeemtherapie, speltherapie, EMDR en (lichaamsgerichte) psychotherapie. Tevens verrichten we psychologisch onderzoek.

 

Daarnaast  bieden we meerdere vormen van ouder- en gezinsbegeleiding (systeem- en oplossingsgericht). We werken op maat. De vorm en frequentie passen we aan bij wat nodig is en het beste past. Dat doen we vanuit de praktijk aan de Westersingel en bij ouders thuis (ambulante thuisbegeleiding). 

Bij  aanbod voor ouders staan voorbeelden van hulpvragen. Het is een selectie van de vragen die binnenkomen. Benader ons gerust als je andere vragen hebt. 

Praktijk BINT

Westersingel 26

8913 CL Leeuwarden

info@praktijkbint.nl

Vanaf 11 mei 2020 gaan de kinderen in de basisschoolleeftijd weer naar school. Praktijk BINT is stapsgewijs gestart, in overleg met kinderen en hun ouders, met de face to face afspraken op de praktijk voor deze leeftijdsgroep.  Met kinderen en jongeren die ouder zijn dan 12 jaar blijven we bij voorkeur vooral (beeld)bellen, appen en mailen. Vanaf 2 juni 2020 starten we de face to face afspraken weer op als dat de voorkeur heeft en in het belang is van de behandeling. Ieder van ons maakt samen met de cliënt de afweging. We hanteren extra hygiëne-maatregelen en de anderhalve meter afstand. Ook kunnen we gebruik maken van plexiglas schermen. Nu de richtlijnen zijn verruimd starten we stapsgewijs de afspraken met gezinnen op de praktijk weer op. We maken steeds afwegingen met de gezinnen hoe dit zo passend en veilig mogelijk kan.

Update 1 juni 2020

Website gemaakt door Wisemice.nl