Onze praktijk

Over ons

Wij zijn Praktijk BINT, een maatschap met vijf ervaren hulpverleners: twee ouder/gezinsbegeleiders, twee orthopedagogen en een GZ-psycholoog. Elk van ons heeft zijn eigen deskundigheid en ervaring. We werken kleinschalig in een huiselijk pand. Daarmee leggen we de drempel laag, houden we de lijnen kort en kunnen we hulpverlening op maat bieden. We werken vanuit onze praktijk, maar ook ambulant op school of bij u thuis. 


Locatie
Praktijk BINT kun je vinden aan de Westersingel 26 (benedenverdieping) in Leeuwarden. 

Het pand bestaat uit 3 praktijkruimtes, een wachtkamer en een keuken. 

We hebben vanuit het pand zicht op de achterkant van de Harmonie en de Westerstadsgracht.

Bij ons staat de deur open. We hebben geen balie. Als je een afspraak hebt, dan kun je plaatsnemen in de wachtkamer en eventueel koffie, thee of limonade pakken.

Over de geschiedenis van de locatie

Uit de stadswandeling van Leeuwarden; voetstappen in de vosseparkwijk

" Vanaf de kade is de bebouwing van de Westersingel goed te bekijken maar ook over het water ligt de binnenstad van Leeuwarden met vooraan de Westerkade mooi in beeld. Vanaf het fraaie hoekpand met de Elisabethstraat staan aan de Westersingel eerst een reeks herenhuizen ( in het huis met het torentje en fraaie windvaan op nummer 38  bracht Geert Mak zijn jeugd door); vervolgens komen er etagewoningen in beeld en dan staat op de hoek van de Elisabethstraat een opmerkelijke villa. Hier woonde , op nummer 16, na de tweede wereldoorlog de familie Nauta, ook Annemarie Nauta. Zij was jarenlang de partner van schrijver Jan Wolkers en werd als romanfiguur Olga geportretteerd in zijn roman Turks Fruit. De bebouwing van de Westersingel begon in 1902 en was omstreeks 1910 compleet"

 

De bewoners van de Vosseparkwijk hebben jarenlang plezier gehad van het pontje over de Westersingel ter hoogte van de Harmonie. Het bootje werd aan een kabel met handkracht overgetrokken. De pontbaas vroeg twee cent voor elke overtocht. Kwam er een schip voorbij dan moest de kabel los om neergelaten te worden.

>>> Lees meer in de PDF met de gehele Stadswandeling

Praktijk BINT

Westersingel 26

8913 CL Leeuwarden

info@praktijkbint.nl

Vanaf 11 mei 2020 gaan de kinderen in de basisschoolleeftijd weer naar school. Praktijk BINT is stapsgewijs gestart, in overleg met kinderen en hun ouders, met de face to face afspraken op de praktijk voor deze leeftijdsgroep.  Met kinderen en jongeren die ouder zijn dan 12 jaar blijven we bij voorkeur vooral (beeld)bellen, appen en mailen. Vanaf 2 juni 2020 starten we de face to face afspraken weer op als dat de voorkeur heeft en in het belang is van de behandeling. Ieder van ons maakt samen met de cliënt de afweging. We hanteren extra hygiëne-maatregelen en de anderhalve meter afstand. Ook kunnen we gebruik maken van plexiglas schermen. Nu de richtlijnen zijn verruimd starten we stapsgewijs de afspraken met gezinnen op de praktijk weer op. We maken steeds afwegingen met de gezinnen hoe dit zo passend en veilig mogelijk kan.

Update 1 juni 2020

Website gemaakt door Wisemice.nl