Praktijk BINT

Westersingel 26

8913 CL Leeuwarden

info@praktijkbint.nl

Net als de rest van Nederland neemt Praktijk Bint maatregelen om verspreiding van het Coronavirus te voorkomen. We sluiten de praktijk per 16 maart en annuleren alle externe afspraken en overleggen. Met clienten en betrokkenen worden individuele afspraken gemaakt over de frequentie en vorm van contact. We volgen de adviezen van het RIVM en zullen per week bekijken of we dit beleid aan kunnen passen (update 15-03-2020)

 

We zijn op de dinsdag van 9.00-11.00 uur bereikbaar op telefoonnummer

058-8436513.  U kunt ons ook mailen voor het maken van een belafspraak: info@praktijkbint.nl  

We nemen zo snel mogelijk contact met u op. 

 

Website gemaakt door Wisemice.nl

Onze praktijk

Over ons

Wij zijn Praktijk BINT, een maatschap met vijf ervaren hulpverleners: twee ouder/gezinsbegeleiders, twee orthopedagogen en een GZ-psycholoog. Elk van ons heeft zijn eigen deskundigheid en ervaring. We werken kleinschalig in een huiselijk pand. Daarmee leggen we de drempel laag, houden we de lijnen kort en kunnen we hulpverlening op maat bieden. We werken vanuit onze praktijk, maar ook ambulant op school of bij u thuis. 


Locatie
Praktijk BINT kun je vinden aan de Westersingel 26 (benedenverdieping) in Leeuwarden. 

Het pand bestaat uit 3 praktijkruimtes, een wachtkamer en een keuken. 

We hebben vanuit het pand zicht op de achterkant van de Harmonie en de Westerstadsgracht.

Bij ons staat de deur open. We hebben geen balie. Als je een afspraak hebt, dan kun je plaatsnemen in de wachtkamer en eventueel koffie, thee of limonade pakken.

Over de geschiedenis van de locatie

Uit de stadswandeling van Leeuwarden; voetstappen in de vosseparkwijk

" Vanaf de kade is de bebouwing van de Westersingel goed te bekijken maar ook over het water ligt de binnenstad van Leeuwarden met vooraan de Westerkade mooi in beeld. Vanaf het fraaie hoekpand met de Elisabethstraat staan aan de Westersingel eerst een reeks herenhuizen ( in het huis met het torentje en fraaie windvaan op nummer 38  bracht Geert Mak zijn jeugd door); vervolgens komen er etagewoningen in beeld en dan staat op de hoek van de Elisabethstraat een opmerkelijke villa. Hier woonde , op nummer 16, na de tweede wereldoorlog de familie Nauta, ook Annemarie Nauta. Zij was jarenlang de partner van schrijver Jan Wolkers en werd als romanfiguur Olga geportretteerd in zijn roman Turks Fruit. De bebouwing van de Westersingel begon in 1902 en was omstreeks 1910 compleet"

 

De bewoners van de Vosseparkwijk hebben jarenlang plezier gehad van het pontje over de Westersingel ter hoogte van de Harmonie. Het bootje werd aan een kabel met handkracht overgetrokken. De pontbaas vroeg twee cent voor elke overtocht. Kwam er een schip voorbij dan moest de kabel los om neergelaten te worden.

>>> Lees meer in de PDF met de gehele Stadswandeling