Kinderen

Voor kinderen

Ben je vaak boos? Moet je vaak huilen en snap je niet waarom? Voel je je ‘anders’? Heb je vervelende dingen meegemaakt? Heb je het idee dat niemand je begrijpt? Met dit soort vragen kun je bij ons terecht.

Als je je bij ons aanmeldt, kunnen we kijken waar je klachten vandaan komen. Soms kan het helpen dat jouw klachten een ‘naam’ hebben, maar soms juist helemaal niet.  

Daarna bekijken we en overleggen we samen op welke manier we jou het beste kunnen ondersteunen. Bij de één is dat door te praten, maar bij de ander juist door te spelen. Ook bekijken we op welke plek we jou het beste kunnen helpen. Het hoeft namelijk niet op de praktijk. Het kan ook op school of thuis. Je ouders kunnen ook begeleiding krijgen.

Hoe lang je bij ons komt, is heel verschillend. Soms is het na een paar afspraken klaar, soms duurt het wat langer. Als we denken dat je op een andere plek beter geholpen kunt worden, zeggen we dat ook en kijken we samen naar wat bij jou past.

 

Voor ouders

We begeleiden en behandelen kinderen met allerlei soorten klachten. Voorbeelden zijn: autisme, AD(H)D, angst-en stemmingsklachten, trauma, hechtingsproblemen of ‘gewoon’ niet lekker in je vel zitten. Als een kind of jongere bij ons wordt aangemeld, is er een mogelijkheid om door middel van diagnostiek te kijken waar de klachten vandaan komen. We bekijken en overleggen samen op welke manier we kunnen ondersteunen. Soms is dit door te praten en soms door iets te doen. We maken gebruik van middelen uit de cognitieve gedragstherapie, speltherapie, EMDR, (lichaamsgerichte) psychotherapie en runningtherapie. Ook bekijken we wáár we kunnen helpen. We kunnen op de praktijk afspreken, maar ook op school of thuis. Een traject duurt zo lang nodig is. Dit stemmen we steeds met ouders en kind of jongere af. Als we denken dat iemand op een andere plek beter geholpen kan worden, noemen we dit en kijken we samen naar wat past.

Praktijk BINT

Westersingel 26

8913 CL Leeuwarden

info@praktijkbint.nl

Vanaf 11 mei 2020 gaan de kinderen in de basisschoolleeftijd weer naar school. Praktijk BINT is stapsgewijs gestart, in overleg met kinderen en hun ouders, met de face to face afspraken op de praktijk voor deze leeftijdsgroep.  Met kinderen en jongeren die ouder zijn dan 12 jaar blijven we bij voorkeur vooral (beeld)bellen, appen en mailen. Vanaf 2 juni 2020 starten we de face to face afspraken weer op als dat de voorkeur heeft en in het belang is van de behandeling. Ieder van ons maakt samen met de cliënt de afweging. We hanteren extra hygiëne-maatregelen en de anderhalve meter afstand. Ook kunnen we gebruik maken van plexiglas schermen. Nu de richtlijnen zijn verruimd starten we stapsgewijs de afspraken met gezinnen op de praktijk weer op. We maken steeds afwegingen met de gezinnen hoe dit zo passend en veilig mogelijk kan.

‚Äč

Update 1 juni 2020

Website gemaakt door Wisemice.nl