top of page

Kinderen

Voor kinderen

Ben je vaak boos? Moet je vaak huilen en snap je niet waarom? Voel je je ‘anders’? Heb je vervelende dingen meegemaakt? Heb je het idee dat niemand je begrijpt? Met dit soort vragen kun je bij ons terecht.

Als je je bij ons aanmeldt, kunnen we kijken waar je klachten vandaan komen. Soms kan het helpen dat jouw klachten een ‘naam’ hebben, maar soms juist helemaal niet.  

Daarna bekijken we en overleggen we samen op welke manier we jou het beste kunnen ondersteunen. Bij de één is dat door te praten, maar bij de ander juist door te spelen. Ook bekijken we op welke plek we jou het beste kunnen helpen. Het hoeft namelijk niet op de praktijk. Het kan ook op school of thuis. Je ouders kunnen ook begeleiding krijgen.

Hoe lang je bij ons komt, is heel verschillend. Soms is het na een paar afspraken klaar, soms duurt het wat langer. Als we denken dat je op een andere plek beter geholpen kunt worden, zeggen we dat ook en kijken we samen naar wat bij jou past.

 

Voor ouders

We begeleiden en behandelen kinderen met allerlei soorten klachten. Voorbeelden zijn: autisme, AD(H)D, angst-en stemmingsklachten, trauma, hechtingsproblemen of ‘gewoon’ niet lekker in je vel zitten. Als een kind of jongere bij ons wordt aangemeld, is er een mogelijkheid om door middel van diagnostiek te kijken waar de klachten vandaan komen. We bekijken en overleggen samen op welke manier we kunnen ondersteunen. Soms is dit door te praten en soms door iets te doen. We maken gebruik van middelen uit de cognitieve gedragstherapie, speltherapie, EMDR, (lichaamsgerichte) psychotherapie en runningtherapie. Ook bekijken we wáár we kunnen helpen. We kunnen op de praktijk afspreken, maar ook op school of thuis. Een traject duurt zo lang nodig is. Dit stemmen we steeds met ouders en kind of jongere af. Als we denken dat iemand op een andere plek beter geholpen kan worden, noemen we dit en kijken we samen naar wat past.

bottom of page