Jongeren

Voor jongeren

Soms heb je problemen waar je zelf niet goed uitkomt en waarbij je iemand nodig hebt die met je meedenkt. Je zit bijvoorbeeld niet lekker in je vel. Misschien voel je je gespannen of somber. Je hebt problemen op school of het contact met je ouders is moeizaam. Het kan ook zijn dat je dingen hebt meegemaakt waar je maar over na blijft denken en die je niet goed kunt verwerken. Voor al die vragen kun je bij ons terecht. We denken graag met je mee en onderzoeken samen met je wat je helpt je weer beter te laten voelen.

We begeleiden en behandelen ook bij ADHD, ADD, ASS, angst- en stemmingsklachten en hechtingsproblemen.

 

Informatie voor ouders:

We begeleiden en behandelen jongeren met allerlei soorten klachten. Voorbeelden zijn: autisme, AD(H)D, angst-en stemmingsklachten, trauma, hechtingsproblemen, niet lekker in je vel zitten, problemen op school of problemen thuis. Als een jongere bij ons wordt aangemeld, is er een mogelijkheid om door middel van diagnostiek verder te kijken waar de klachten vandaan komen. We bekijken en overleggen samen op welke manier we de jongere en mogelijk de ouders kunnen ondersteunen. We kunnen op de praktijk afspreken, maar ook op school of thuis. Een traject duurt zo lang als nodig is. Dit stemmen we steeds af. Als we denken dat de jongere op een andere plek beter geholpen kan worden, noemen we dit en kijken we samen naar wat past.

Soms worden ouders intensief bij het traject betrokken, soms ook niet. Dit wordt altijd met 

ouders en jongeren afgestemd.

Praktijk BINT

Westersingel 26

8913 CL Leeuwarden

info@praktijkbint.nl

Vanaf 11 mei 2020 gaan de kinderen in de basisschoolleeftijd weer naar school. Praktijk BINT is stapsgewijs gestart, in overleg met kinderen en hun ouders, met de face to face afspraken op de praktijk voor deze leeftijdsgroep.  Met kinderen en jongeren die ouder zijn dan 12 jaar blijven we bij voorkeur vooral (beeld)bellen, appen en mailen. Vanaf 2 juni 2020 starten we de face to face afspraken weer op als dat de voorkeur heeft en in het belang is van de behandeling. Ieder van ons maakt samen met de cliënt de afweging. We hanteren extra hygiëne-maatregelen en de anderhalve meter afstand. Ook kunnen we gebruik maken van plexiglas schermen. Nu de richtlijnen zijn verruimd starten we stapsgewijs de afspraken met gezinnen op de praktijk weer op. We maken steeds afwegingen met de gezinnen hoe dit zo passend en veilig mogelijk kan.

‚Äč

Update 1 juni 2020

Website gemaakt door Wisemice.nl