Team

Het team van BINT

Christien Schnater

Mijn naam is Christien Schnater. Ik werk al geruime tijd in de Jeugdhulpverlening. De afgelopen vier jaar als zelfstandige in een samenwerkingsverband, een praktijk voor kinderpsychologie. Daarvoor heb ik lange tijd bij een grote zorgaanbieder voor Jeugdhulp gewerkt, waar ik veel ervaring heb opgedaan met pleegzorg, en (therapeutische) gezinshuizen. Van de kinderen en hun ouders heb ik veel geleerd. Het meest belangrijke is voor mij geweest te zien, dat hoe ingewikkeld problemen soms kunnen zijn, er altijd positieve, gezonde, en humorvolle eigenschappen zijn bij de kinderen en hun gezinsleden. Hier sluit ik in mijn werk bij aan.

Ik werk graag met cliënten bij wie sprake is van hechtingsproblematiek, trauma-gerelateerde problematiek, zogenoemde complexe beelden, gezinnen waar veel aan de hand is. Tevens heb ik ervaring met ASS, AD(H)D. Goede diagnostiek is dikwijls belangrijk om gedrag te kunnen begrijpen. Ook hiervoor kunnen ouders en kinderen terecht bij mij en mijn collega’s.

 

In mijn werk vind ik het belangrijk een goede samenwerking op te bouwen met het kind, de jongere en de ouders. Een samenwerking gebaseerd op respect en vertrouwen. Ik heb inmiddels de nodige vaardigheden ontwikkeld en opleidingen gevolgd. Hierdoor kan ik flexibel en op maat inspelen op de hulpvragen die gesteld worden. Zo kortdurend en licht mogelijk, maar zo intensief en langer durend als nodig.  Ik ben EMDR basis therapeut, (basis-) cognitieve gedragstherapeut, en heb de opleiding Fasetherapie en Basistherapie gevolgd. Ook heb ik me bekwaamd in sensomotorische psycho-therapie en in systeemtherapie. 

Naast mijn werk bij Praktijk BINT werk ik als behandelcoördinator bij twee Driestroomhuizen, in Drachten en in Idaerd. Residentiële hulp in gezinsconstructen heeft gedurende mijn hele werkend leven mijn interesse.

Ik breng graag mensen uit mijn netwerk met elkaar in contact, zodat er voor kinderen goede oplossingen ontstaan. Mijn achtergrond bij Browndale, en het gedachtengoed en de kennis van deze methodiek helpen me daarbij.

christien@praktijkbint.nl

Praktijk BINT

Westersingel 26

8913 CL Leeuwarden

info@praktijkbint.nl

Vanaf 11 mei 2020 gaan de kinderen in de basisschoolleeftijd weer naar school. Praktijk BINT is stapsgewijs gestart, in overleg met kinderen en hun ouders, met de face to face afspraken op de praktijk voor deze leeftijdsgroep.  Met kinderen en jongeren die ouder zijn dan 12 jaar blijven we bij voorkeur vooral (beeld)bellen, appen en mailen. Vanaf 2 juni 2020 starten we de face to face afspraken weer op als dat de voorkeur heeft en in het belang is van de behandeling. Ieder van ons maakt samen met de cliënt de afweging. We hanteren extra hygiëne-maatregelen en de anderhalve meter afstand. Ook kunnen we gebruik maken van plexiglas schermen. Nu de richtlijnen zijn verruimd starten we stapsgewijs de afspraken met gezinnen op de praktijk weer op. We maken steeds afwegingen met de gezinnen hoe dit zo passend en veilig mogelijk kan.

Update 1 juni 2020

Website gemaakt door Wisemice.nl