top of page

Team

Het team van BINT

Christien Schnater

Mijn naam is Christien Schnater. Ik werk geruime tijd en met veel plezier in de Jeugdhulpverlening. Van de kinderen en hun ouders heb ik veel geleerd. Het meest belangrijke is voor mij te zien, dat hoe ingewikkeld problemen soms kunnen zijn, er altijd positieve, gezonde, en humorvolle eigenschappen zijn bij de kinderen en hun gezinsleden. Hier sluit ik in mijn werk bij aan.

Ik werk graag met cliënten bij wie sprake is van hechtingsproblematiek, trauma-gerelateerde problematiek, zogenoemde complexe beelden, gezinnen waar veel aan de hand is. Tevens heb ik ervaring met ASS, AD(H)D. Goede diagnostiek is dikwijls belangrijk om gedrag te kunnen begrijpen. Ook hiervoor kunnen ouders en kinderen terecht bij mij en mijn collega’s.

 

In mijn werk vind ik het belangrijk een goede samenwerking op te bouwen met het kind, de jongere en de ouders. Een samenwerking gebaseerd op interesse en vertrouwen. Ik heb de nodige vaardigheden ontwikkeld en opleidingen gevolgd. Hierdoor kan ik flexibel en op maat inspelen op de hulpvragen die gesteld worden. Zo kortdurend en licht mogelijk, maar intensief en langer durend als dat nodig is.  Ik ben EMDR basis therapeut, (basis-) cognitieve gedragstherapeut, en heb de opleiding Fasetherapie en Basistherapie gevolgd. Ook heb ik me bekwaamd in sensomotorische psychotherapie en in systeemtherapie. Ik werk graag samen met collega-aanbieders die ervarende methodieken gebruiken, zoals PMT, paardenhulpverlening of beeldende therapie.

Residentiële hulp in gezinsconstructen heeft gedurende mijn hele werkend leven mijn interesse. Regelmatig ben ik korter of wat langer betrokken bij (vrijgevestigde) gezinshuizen, bijvoorbeeld om deskundigheidsbevordering te bieden of te helpen een methodiek te implementeren. Ik breng graag mensen uit mijn netwerk met elkaar in contact, zodat er voor kinderen goede oplossingen ontstaan. Mijn achtergrond bij Browndale, en het gedachtengoed en de kennis van deze methodiek helpen me daarbij.

christien@praktijkbint.nl

 

 

Christien Schnater

Orthopedagoog Generalist

BIG 39928156031

medewerker_okt2021 (1).jpg
bottom of page