top of page

Team

Het team van BINT

Marja Beerda

Ik werk als ouder- en gezinsbegeleider (systeem therapeutisch) bij praktijk BINT. 

Daarnaast begeleid ik  jongeren op weg naar zelfstandigheid.

Mijn expertise ligt op het gebied van systemisch werken, veranderingsprocessen en opvoedingsondersteuning.

 

Het mooie van mijn werk vind ik dat elke vraag weer anders is. Iedereen zijn/haar eigen verhaal. Bij problemen reageert elk gezinslid verschillend. Dit geeft soms onbegrip en verwijdering. Door samen te onderzoeken wat er speelt en wat kan helpen, ontstaat vaak al lucht en ruimte.  De beste oplossingen bedenken mensen vaak zelf. Ik vind het fijn om dat op een praktische, open en luchtige manier in gang te mogen zetten.  

 

De samenwerking met mijn collega’s vind ik een meerwaarde; door de verschillende specialismes kunnen we elkaar aanvullen en bijspringen als dat passend is.  

 

Werkervaring; 

Gestart als Z- verpleegkundige; groepsleider en teamleider binnen de gehandicaptenzorg. Consulent en gezinsbegeleider vanuit MEE Groningen. 

In Friesland heb ik gewerkt als schoolmaatschappelijk werker binnen het basis- en voortgezet onderwijs. Daarna projectleider schoolmaatschappelijk werk binnen het algemeen maatschappelijk werk. In september 2018 samen met mijn collega’s Praktijk Bint gestart.

 

Opleidingen: 

Verpleegkundige Z-opleiding / HBO-SPH / HBO Praktisch pedagogisch gezinsbegeleider.

Hechtingsgerichte systeemtherapie / Familie- opstellingen / gezinsdiagnostiek.

Cursussen; autisme, psychiatrie, rouw- en verlies, scheiding, een taal erbij, samengestelde gezinnen en loopbaan coaching. Op dit moment bezig met het afronden van de opleiding systeem therapeutisch werker. 

 

 

marja@praktijkbint.nl

BIG 29008532730

medewerker_okt2021 (4).jpg
bottom of page