Praktijk BINT

Westersingel 26

8913 CL Leeuwarden

info@praktijkbint.nl

Net als de rest van Nederland neemt Praktijk Bint maatregelen om verspreiding van het Coronavirus te voorkomen. We sluiten de praktijk per 16 maart en annuleren alle externe afspraken en overleggen. Met clienten en betrokkenen worden individuele afspraken gemaakt over de frequentie en vorm van contact. We volgen de adviezen van het RIVM en zullen per week bekijken of we dit beleid aan kunnen passen (update 15-03-2020)

 

We zijn op de dinsdag van 9.00-11.00 uur bereikbaar op telefoonnummer

058-8436513.  U kunt ons ook mailen voor het maken van een belafspraak: info@praktijkbint.nl  

We nemen zo snel mogelijk contact met u op. 

 

Website gemaakt door Wisemice.nl

Team

Het team van BINT

Marja Beerda

Ik werk als ouder- en gezinsbegeleider bij praktijk BINT. Daarnaast begeleid ik zo nu en dan jongeren op weg naar zelfstandigheid.

 

De laatste 20 jaar ben ik me in mijn werk en opleidingen steeds meer gaan richten op het begeleiden van ouders en gezinnen.

Zelf opgegroeid in een groot (samengesteld) gezin ben ik al jong geïnteresseerd geraakt in gezinsdynamiek en de verschillende posities van ouders en kinderen. 

Inmiddels moeder van een dochter, ben ik ook zelf ervaringsdeskundige wat betreft ouderschap.

 

Het mooie van mijn werk vind ik dat elke vraag weer anders is. Iedereen zijn/haar eigen verhaal. Bij problemen reageert elk gezinslid verschillend. Dit geeft soms onbegrip en verwijdering. Door samen te onderzoeken wat er speelt en wat kan helpen, ontstaat vaak al lucht en ruimte.  De beste oplossingen bedenken gezinnen vaak zelf. Ik vind het fijn om dat in gang te mogen zetten. Daarnaast deel ik graag mijn kennis en ervaring op het gebied van opvoedingsondersteuning.

De samenwerking met collega’s vind ik echt een meerwaarde, elk vanuit ons eigen specialisme kunnen we elkaar aanvullen en bijspringen als het passend is

 

Mijn werkervaring

Gestart als Z verpleegkundige; het begeleiden van jongeren met een verstandelijke beperking. 10 jaar gewerkt bij MEE Groningen als consulent en pedagogisch gezinsbegeleider. Gevolgd door de functies schoolmaatschappelijk werk op het voortgezet en basisonderwijs en projectleider schoolmaatschappelijk werk. In 2011 gestart als ouder- en gezinsbegeleider bij Zo-Zorgoplossingen.

In september 2018 samen met 4 collega's Praktijk BINT opgericht.

 

Opleiding: verpleegkundige Z-opleiding, HBO-SPH, HBO praktisch pedagogisch gezinsbegeleiding en video-interactietraining.

Verschillende opleidingen op het gebied van  systemisch en systeemgericht werken waaronder hechtingsgerichte systeemtherapie, familie-opstellingen, gezinsdiagnostiek en een Taal erbij.

Daarnaast cursussen gevolgd  over o.a. autisme,  psychiatrie, rouw- en verlies, scheiding en samengestelde gezinnen.

 

marja@praktijkbint.nl