Team

Het team van BINT

Marja Beerda

Ik werk als ouder- en gezinsbegeleider bij praktijk BINT. Daarnaast begeleid ik zo nu en dan jongeren op weg naar zelfstandigheid.

 

De laatste 20 jaar ben ik me in mijn werk en opleidingen steeds meer gaan richten op het begeleiden van ouders en gezinnen.

Zelf opgegroeid in een groot (samengesteld) gezin ben ik al jong geïnteresseerd geraakt in gezinsdynamiek en de verschillende posities van ouders en kinderen. 

Inmiddels moeder van een dochter, ben ik ook zelf ervaringsdeskundige wat betreft ouderschap.

 

Het mooie van mijn werk vind ik dat elke vraag weer anders is. Iedereen zijn/haar eigen verhaal. Bij problemen reageert elk gezinslid verschillend. Dit geeft soms onbegrip en verwijdering. Door samen te onderzoeken wat er speelt en wat kan helpen, ontstaat vaak al lucht en ruimte.  De beste oplossingen bedenken gezinnen vaak zelf. Ik vind het fijn om dat in gang te mogen zetten. Daarnaast deel ik graag mijn kennis en ervaring op het gebied van opvoedingsondersteuning.

De samenwerking met collega’s vind ik echt een meerwaarde, elk vanuit ons eigen specialisme kunnen we elkaar aanvullen en bijspringen als het passend is

 

Mijn werkervaring

Gestart als Z verpleegkundige; het begeleiden van jongeren met een verstandelijke beperking. 10 jaar gewerkt bij MEE Groningen als consulent en pedagogisch gezinsbegeleider. Gevolgd door de functies schoolmaatschappelijk werk op het voortgezet en basisonderwijs en projectleider schoolmaatschappelijk werk. In 2011 gestart als ouder- en gezinsbegeleider bij Zo-Zorgoplossingen.

In september 2018 samen met 4 collega's Praktijk BINT opgericht.

 

Opleiding: verpleegkundige Z-opleiding, HBO-SPH, HBO praktisch pedagogisch gezinsbegeleiding en video-interactietraining.

Verschillende opleidingen op het gebied van  systemisch en systeemgericht werken waaronder hechtingsgerichte systeemtherapie, familie-opstellingen, gezinsdiagnostiek en een Taal erbij.

Daarnaast cursussen gevolgd  over o.a. autisme,  psychiatrie, rouw- en verlies, scheiding en samengestelde gezinnen.

 

marja@praktijkbint.nl

Praktijk BINT

Westersingel 26

8913 CL Leeuwarden

info@praktijkbint.nl

Vanaf 11 mei 2020 gaan de kinderen in de basisschoolleeftijd weer naar school. Praktijk BINT is stapsgewijs gestart, in overleg met kinderen en hun ouders, met de face to face afspraken op de praktijk voor deze leeftijdsgroep.  Met kinderen en jongeren die ouder zijn dan 12 jaar blijven we bij voorkeur vooral (beeld)bellen, appen en mailen. Vanaf 2 juni 2020 starten we de face to face afspraken weer op als dat de voorkeur heeft en in het belang is van de behandeling. Ieder van ons maakt samen met de cliënt de afweging. We hanteren extra hygiëne-maatregelen en de anderhalve meter afstand. Ook kunnen we gebruik maken van plexiglas schermen. Nu de richtlijnen zijn verruimd starten we stapsgewijs de afspraken met gezinnen op de praktijk weer op. We maken steeds afwegingen met de gezinnen hoe dit zo passend en veilig mogelijk kan.

Update 1 juni 2020

Website gemaakt door Wisemice.nl